С мащабен турнир по тенис, ВМРО Гоце Делчев отбеляза 117 годишнината от рождението на Дякона Левски

С мащабен турнир по тенис, ВМРО Гоце Делчев отбеляза 117 годишнината от рождението на Дякона Левски, депутата Стоян Божинов осигури наградния фонд 

Повече от 45 участници в събота се включиха в организирания от ВМРО–Гоце Делчев турнир по тенис на маса, с който червено-черните и гражданството отбелязаха 117 години от рождението на Васил Левски.

Гости на турнира бяха народният представител от ВМРО Стоян Божинов, който осигури наградния фонд на турнира, кмета на град Сандански Атанас Стоянов и Юри Смуков координатор от ВМРО.

Изключително голям бе интереса към турнира тенис на маса, в който освен редовни състезатели от различни възрасти се включиха и тенесисти любители на хубавия спорт и напреднали състезатели, които многократно са представяли града и региона на различни състезания в страната.

Основните организатори на турнира бяха треньорите и ръководителите на двата гоцеделчевски клуба по тенис на маса, Кирил Чонгов и Николай Тонев които стриктно следяха за спазване на правилата на играта и класацията на победителите.

Много родители на децата, състезатели  и граждани с интерес наблюдаваха двубоите и аплодираха най-добрите, които получиха купи, грамоти и парични награди.

Турнира се проведе между спортните клубове „Пирин – 2017“, Гоце Делчев, спортен клуб по тенис на маса „Неврокоп“, спортен клуб „Беласица“ – Петрич, Българска работническа федерация спорт и здраве – секция гр. Досат и др.

Участниците се състезаваха в три групи като победители в грубата деца до 12 години станаха:

1-во място Иван Найденов

2 място Никола Дарпатов

3-то място Павел Самаров

Победители във втората група любители на тенис играта станаха:

1 място Янко Бузов

2 място Георги Попов

3 място Атанас Боев

Най интересен бе турнира с участниците от групата напреднали, в която играха заедно деца и мъже, професионалисти в тениса.

На първо място в тази група бе класиран Мариян Ловков

2-то място зае Ерай Нафустчи, а на трето място бе класиран Емил Спиров.

Най възрастния участник в турнира бе 65 годишния Филип Хасимов, а най-малкият участник Рабия Нафусчи на 6 години.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене