Обявиха национална стачка от понеделник! Готви се обсада на парламента, съдебните палати и всички сгради

Организаторите на протеста обявиха национална стачка от понеделник. Ще бъдат обсадени парламентът, съдебните палати, както и всички обществени и общински сгради в държавата.

Адвокат Николай Хаджигенов съобщи от трибуната на протеста:  „В понеделник, в 7 сутринта нека всички да се съберем  пред парламента, да изгоним депутатите. Целта на националната стачка е мирна. Събираме се в понеделник. Носете си нещо за ядене и застанете там, където ще пречим ефективно ва властта. Ще обсъдим не само парламента, а и съдебните палати в цялата страна. Ще обсадим всички обществени сгради. Седнете където можете. Никой не може да упражни насилие срещу вас. Снимайте. Помнете, че това е последната ви възможност да изгоним всички тях. Всички вън“, призова адвокатът. Той допълни още: „Добре сте дошли от цялата страна. Утре ще дадем указания как да се блокира всяка една сграда, гара, летище“.

Триото отрганизатори обявиха още, че всеки престъпник, бил той и главният прокурор, когато извършва престъпление, може да бъде задържан от граждани.

Те показаха и заповед за граждански арест на Иван Гешев.

 

https://www.facebook.com/100000303361409/videos/3311698865516860/

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене