Село Плетена може да се окаже поредното огнище на заразени с КОВИД 19

След  сватбите , банкетите и абитуриенските , сатовчанското село Плетена се очертава поредноогнище   на заразени с КОВИД -19  ,за седмица 7 доказани случая,4-ма  в болница

Сатовчанското село Плетена най- вероятно ще  се окаже  поредното огнище на заразени  с КОВИД 19 , след отминалите  банкети , сватби и абитуриентски изпращания.

До момента  доказаните случаи са официално  7 , 6 жени и един мъж . Възрастта на заразените в Плетена е от 25 до 59 годишна възраст . В болницата „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев са настанени 4 от заразените  като една жена има  настанена от Плетена и в болницата в Благоевград . Само  вчера и днес установените заразени от КОВИД 19 в Плетена са трима .

В селото има и бум на бронхопневмонии  но болните отказват категорично да се тестват за КОВИД 19 в болницата в Гоце Делчев .Съмненията са, че в Плетена тлее огнище на заразата .Уведомени са РЗИ Благоевград, но до момента няма реакция от въпросната институция .Заразата в Плетена  е установена през миналата седмица когато е бил потвърден първият случай .

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене