Каменаровата династия от Гоце Делчев с  почести и безкрайно уважение отпразнува 90 годишният  юбилей на тяхната майка, баба, свекърва  и баба Вангелия

На пищно тържество около богата трапеза се събра в събота цялата Каменарова династия от Гоце Делчев . Главният виновник за изключително  милото семейно тържество бе 90-ят  рожден ден на стожера на фамилията баба Вангелия Каменарова ,  или както повечето хора от града  я познават като баба Гела .

Жизнена ,весела, благодарна и доволна на масата сред най- близките си седна и духна свещичките на огромната торта и рожденичката   която запази и  на празникът си силният дух. До масата тя стигна  с помощта на количка и на снахите и синовете си .

Преди по- малко от месец баба Вангелия след падане в къщи и лошо счуване на единият крак претърпя тежка операция  в болницата в Гоце Делчев . Макар че живеят в столицата двамата й сина Божик и Георги и дъщеря й Велка се довериха на  местните травматолози и хирурзи  които направиха трудната операция  и в момента баба Вангелия се раздвижва и се очаква скоро да проходи напълно .

„ Изказваме безкрайната си благодарност към  прекрасният екип от  доктори  ,д-р Милан Първанов, д-р Петър Шопов , д-р Захариев и проф. Стоков които  направиха чудо и спасиха нашата майка .Благодарим ви  и поклон ,прекрасни хора и професионалисти в хуманната ви професия“ са думите на най- близките на баба Вангелия които се радват на нейното възстановяване след  голямата травма .Те продължават да полагат грижи за нея въпреки ,че повечето от децата й не живеят в Гоце Делчев .

 Така въпреки здравословното премеждие и все още не отминалите болки  , баба Вангелия на 90-ят си  рожден  поздрави всички , дори на масата  изпя  няколко от любимите си песни . „Силният дух и любовта към семейството , децата , внуците и приятелите ми  ме държат  .Всички много ме уважават и се грижат за мен ,  и аз им благодаря защото такива деца вече са рядкост а аз ги имам и съм горда с тях.

В живота си преминах през най- страшните  премеждия и загуби . Радвам се като ги гледам тук събрани около мен като пиленца  , живота е жесток но и много красив иска се много здрава психика и кураж да се преживяват и лошите и хубавите неща „ споделя баба Гела на  своят  юбилей и пеейки любимите си песни преглъща горчивите сълзи от лошите преживелици и от радост ,че децата й , снахите , зетьовете , внуците  та дори и  пра внуците  продължават да я уважават и почитат .

„Седем деца съм родила ,  останаха ми само четири , от тях имам 17 внуци,  21 правнука и вече три прапра внучета . Къщата  е пълна винаги  а аз се радвам на всички и ги благославям да живеят в любов и разбирателство , да не се плашат  от житейските бури и с големи сърца да посрещат  хубавите моменти . По принцип съм отруден човек , повечето от живота си съм прекарала по нивите трудно ,изгледах и децата си , бяха бедни и трудни години не е като сега , виж пълни маси със всичко, имало е и глад и мизерия но ето  живи сме ,здрави сме  въпреки всичко , лее своята  реч като написана на книга баба Вангелия  и от сърце се радва на всички .

„ Аз си го сънувах този рожден ден още преди да падна и  да се потроша , споделих съня със сина си Божик, казах му че сънувах и  курбанско агне  и той милият сбъдна целият ми сън . Сред гостите ми  освен на децата  техните деца и внуци ,се радвах и на много приятели и роднини които не бях виждала отдавна . Нали знаете че едно виждане е един живот? Въпреки горчилката  която се е загнездила в душата ми и знам ,че никога няма да ме напусне ,съм щастлива майка , свекърва, баба и пра баба „  казва   възрастната жена .Най- близките и гостите й пожелаха пак така да се съберат и да празнуват 100-я й рожден  ден . Бог да  благослови такива фамилии които  се държат ръка за ръка  и си помагат  в трудни моменти .

„Само едно им пожелавам на всички , да са живи и здрави и да ме надживеят защото живота колко е суров и тежък ,двойно повече е красив с  такава рода като моята, заяви силната  по дух и емоционална баба Вангелия която вдигна наздравици за 90-я си юбилей с най- близките  на сърцето й хора .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене