Бързите тестове на семейство, върнало се от кланицата в Германия – отрицателни

В Белица тестват местни жители, работили в кланица в Германия, в която е установено огнище на коронавирус, каза за БТА кметът на общината Радослав Ревански.

Става дума за семейство, бащата на жената и шофьора, който ги е докарал, който също е от Белица, посочи Ревански. На четиримата са направени бързи тестове, които са отрицателни. Днес са направени и PCR тестове, а резултатите се очаква да бъдат готови до края на деня.

Прибирайки се в България семейството не е уведомило никого за това, че идват от огнище на коронавирус. При създалата се ситуация в кланицата те буквално са се изплашили и са решили да се приберат, посочи кметът на Белица. В първите дни след пристигането си са проявили самосъзнание да не общуват с никого, дори и с близките си, уточни Ревански. След като бързите тестове показват отрицателни резултати обаче са се успокоили и са осъществили контакт с хора в махалата. Това е принудило общинския кмет да ги постави под карантина.

Работниците от кланицата в Германия са пътували с още трима души от съседна община, посочи Радослав Ревански. Информацията за това е подадена към Регионалната здравна инспекция.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене