Дъновисти вече правят лагера си край Седемте рилски езера, палатките трябва да са до 60, а хората – не повече от 200

Куп ограничения, чиято цел е опазването на Седемте рилски езера, ще трябва да спазват стотиците дъновисти, който от вчера имат право да започнат да строят своя лагер над старата хижа. Те идват в планината заради танца паневритмия, който ще е на 19-и август. Последователите на Учителя Петър Дънов ще направят това край езерото Бъбрека. Служители на Дирекция „Национален парк „Рила“ трябва да следят дали тези хора няма да нарушат правилата, разписани в Плана за управление на парка.

И тази година хората от Бялото братство са длъжни да пазят езерата от човешкото влияние, защото има риск те да се превърнат в блата. Абсолютно им е забранено влизането във водата на езерата, както и прането на дрехи във водоемите.

Защото органичните вещества остават във водата, а това е предпоставка за развитето на растителност, която покрива водното огледало. В лагера, край който са поставени преносими тоалетни, не може да се поставят повече от 60 палатки. Хората в него пък не бива да са над 200 едновременно. В района са монтирани и преносими тоалетни.

В заповедта е разписано, че всеки един може да бъде до 7 нощувки в планината. Не се позволява конете, с които се возят товарите, да се пускат на паша в циркуса. Дъновистите са определили един ден за акция по почистване на района край Седемте рилски езера. Те ще запретнат ръкави на 17 август, като ще събират разделно отпадъците. По-късно боклуците ще се извозят извън територията на парка.

През цялото време на престоя си край езерата дъновистите трябва да ограничават нивото на шума, както и безпокоенето на дивите животни. Забранени са всякакви опити и дейности, водещи до увреждане или унищожаване на консервационно значими видове растения, животни и техните местообитания. Осигуряването на безопасност на участниците е изцяло отговорност на организаторите – Общество „Бяло братство“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене