Кой спъва Марешки да отвори бензиностанция в района на град Гоце Делчев!

Ще ме сметнете за конспиратор и параноик, знаете, че съм си и фен на жълтото, но започвам да си внушавам, че картелът на горивата, който поддържа високите им цени в района на Гоце Делчев и околие, едва ли скоро ще се разбие. На фона на създаване на българска петролна държавна компания, на фона на заявката, дадена от властта, че ще се бори срещу монополите и картелите, в град ни пет-шест търговеца и техните кукловоди продължават да бъркат дълбоко в джоба, на местния потребител.

Когато ние, журналистите, се опитаме да се обърнем към тях – местните търговци на гориво, и да поискаме повече информация, получаваме леки заплахи и дори подигравки. Последната надежда, че политикът Марешки ще дойде със своя бензиностанция в региона и по този начин с присъствието си ще регулира цената на горивата, също започва да замира, още повече, че от неговия лагер мълчат.

Аз лично като журналист, който следи тази тема и я приема за своя кауза, поддържах до скоро връзка с мениджърския екип на Марешки, който ме уверяваше, че се работи усилено, за да се отвори бензиностанция в града и района ни, които обаче от известно време мълчат. Защо ли? И тях ли ги кротнаха и ни оставиха нас, жителите на невропоския край, да плащаме много по скъпо гориво? А ние пък докога ще търпим номерата на картела?

Не е ли време да се вземем в ръце?

Ъндърграунд с Веселин Стаменов

Вестник “ Градът „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене