Отец Калайджиев от Банско подреди в изложба „Светли сенки от несбъднато минало“

Светлина, мир, радост, красота и доброта – това са само част от посланията на отец Костадин Калайджиев към хората. Той ги отправя не само от амвона на църквата „Света Троица” в Банско, но и чрез художествените произведения, които създава с четки и бои.
Тази година свещеникът е подредил картините си в изложба с поетичен наслов „Светли сенки от несбъднато минало”. До края на месец юли ценителите на изкуството могат да ги видят в Туристическия информационен център на площад ”Възраждане”.
Редом с картините на отец Калайджиев, посетителите на изложбата ще видят и други произведения на изкуството, сътворени от неговите потомци. Синът Михаил е автор на няколко живописни платна , а снахата Ралица на атрактивни бижута от полимерна глина и ръчно изработени красиви картички „за всякакви поводи”.
Отец Калайджиев от Банско подреди в изложба Светли сенки от несбъднато минало Отец Калайджиев от Банско подреди в изложба Светли сенки от несбъднато минало Отец Калайджиев от Банско подреди в изложба Светли сенки от несбъднато минало

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене