Борисов за коронавируса: България повече няма да прилага строги мерки заради заболели от коронавирус

Хората, които са болни, да не се правят на герои и да заразяват останалите, апелира премиерът

България повече няма да прилага строги мерки заради заболели от коронавирус, дори и да се множат клъстърите. Това даде да се разбере премиерът Бойко Борисов по време на извънредно заседание на правителството.

Борисов  изказа недоволство, че от няколко дни се лансира тезата за връщане на строгите мерки при условие, че в три поредни дни се надвиши бройката от 100 заразени. Това беше заявено от самия премиер и от членовете на щаба за борба със заразата преди месец. Сега обаче коронавирусът не бил толкова опасен, колкото през зимата, а болниците – оборудвани с апаратура и заредени с лекарства, обясни премиерът.

„Тъй като няколко дни подред няколко тези се пускат  публичното пространство – повече няма да затваряме! Не знам защо тази тема продължава да се дискутира. Ясно докторите казаха, че силата на вируса не е така мощна, като през през февруари. Второ, направихме всичко необходимо. Укрепихме болниците“, отсече Борисов и допълни, че има осигурени лекарства. „Има риск, движим се по ръба“, призна Борисов.

Той обаче изрази възмущение, че болни с коронавирус ходят на работа.

„Уж интелигентни хора. Не можеш да чакаш една седмица и да отиваш да заразяваш хората. Но не знам на какъв герой се правиш! Но срещу глупостта не можеш да направиш нищо“, заключи премиерът.

Борисов беше категоричен, че няма смисъл от масово правене на тестове. „Какво ти донася тестът, освен харчене на пари?!“, чуди се той.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене