Интриги тресат полицията в Гоце Делчев!

Близкият до ПП ГЕРБ Иван Вакареев рови и мъти водата на сегашното ръководство, искайки да заеме мястото му!

 

Горещи интриги тресат полицейското управление на град Гоце Делчев. За пореден път в основата на деструктивната ситуация е алчността и лудите амбиции на определени полицейски служители, чийто кариеризъм е поставен да ги води за сметка на професионализма.

След като бившият началник на РУП – Гоце Делчев, Ангел Зайков напусна поста и се пенсионира, място му беше заето от Илия Уручев.

Със заповед на министърът на вътрешните работи – МВР Младен Маринов той беше официално утвърден на поста на РУП-Гоце Делчев при ОДМВР-Благоевград и топ криминалистът постигна завидни резултати. Уручев е със завиден опит в системата на МВР.

Работата му дава добри резултати и това е наклонило везните в негова полза, съобщиха за вестник „Градът“ от областния център на МВР – Благоевград по време на неговото назначение.

Други претендент тогава за поста беше инспектор Иван Вакареев, разузнавач към „Икономическа полиция“ в група „Криминална полиция“. Същият парадира с близките си отношения в партия ГЕРБ като цяло, активен привърженик е на лидера Бойко Борисов и воден видимо от този факт, той организира лоби, за да бъде следващият началник на полицейското управление на Гоце Делчев.

Номинацията му обаче не срещна широка подкрепа, а и слуховете, че определени влиятелни политици и бизнесмени стоят зад номинацията му, също му изигра лоша шега. Вестник „Градът“ от свои източници разбра, че вече година и повече, откакто Зайков не е началник, а Уручев успешно управлява МВР в града на Гоце, Вакареев не е спрял да рови и работи в полза да оглави полицията в града.

Нещо повече – търси се постоянно начин как да се компрометира управлението на Уручев и да изпъкне Вакареев. И още – съпругата на Вакареев е журналистка в местна кабеларка, а медията тенденциозно критикува МВР – Гоце Делчев, особено в частта за контрол на правилата за движение.

Въпросът е ще стане ли Вакареев шеф на полицията?
Начинът, по който се подхожда, е плашещ. Политика и интриги, кланене на властни политици и бизнесмени. Такава атестация напомня на скандалното управление на позорния ексначалник Николай Тонев, настоящ даскал по физическо, църквар и тенисист.

Тонев преди години беше известен с репресиите, възобновяване на преписки, доноси срещу неудобни критикари и журналисти, дори полицаи бяха натопени и арестувани и след акции на Тонев, които впоследствие бяха оневинени.

Нужно ли е Гоце Делчев да се върне в този „филм“? Ние от вестник Градът смятаме, че не. Настояваме полицай Вакареев да си седне на „Д“-то си и да си върши работата, за която му плащаме с данъците си.

И преди да е зинал за по-голямата хапка „полицейски началник“, нека отговори публично откъде са парите за новия му луксозен джип.

Вестник “ Градът  “

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене