Подготвя се втори национален протест

Ако до понеделник –15-ти юни не бъде организирана среща с премиера Бойко Борисов превозвачи, екскурзоводи и туроператори се подготвят за втори национален протест, който този път ще бъде в столицата.

След първия протест, който бе проведен в пет от големите градове от страната имаше разговори с транспортния министър Росен Желязков, но до този момент резултат от това няма.

„Ние знаем, че месеците януари и февруари не носят никакви приходи за нас, разчитаме на активния сезон от април до септември. Тогава натрупваме средства, с които преживяваме и през зимата. Сега след кризата, предизвикана от Covid-19 и извънредното положение ние сме на загуба вече от доста време. Държавата трябва да помогне на нашия бранш, след като премиерът се ангажира с помощ за други сектори. Затова очакваме среща с него, за да поставим нашите проблеми и да търсим решение.“

„В насрочения за понеделник протест ще се включат и колеги от Югозападна България – от Сандански, Гоце Делчев, Дупница, Благоевград. Очакваме разумно решение до края на седмицата.“ Думи на Радка Мандилова – председател на Националното сдружение „Случаен превоз“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене