Когато всички се обединят в една кауза се случват и чудесата: Голяма, красива беседка кацна на терена на новия параклис св. „Архангел Михайл“ над Дъбница

Усилената работа на доброволците от гърменското село Дъбница, които наскоро подхванаха строежа на новия параклис, на чисто доброволчески труд не спря и през тези почивни дни.

Вчера на красивата местност, която носи името на Архангел Михаил кацна и красивата беседка, която бе докарана на детайли и сглобена на място. С всеки изминал ден строителството се разширява както и  хората не спират да даряват  средства по банковата сметка за бързото строителство на новият  параклис. Вчера, отново голяма група доброволци от Дъбница се включиха в превозването и монтирането на предварително излетия  постамент на красивата беседка за отдих предвидена в проекта. Личи си от работата до сега че всичко се прави от сърце и душа.

Хората помагат с големи и малки суми, кой с колкото може, важното е че го правят от сърце и вяра, коментират  строителите на новият параклис. Те коментираха, че освен с пари, помощ за храма се оказва и с икони и доброволен труд, дори и камбаната за параклиса била вече готова в едно със свещници и други църковни атрибути за вътрешното обзавеждане на християнската светиня.

Видно е от темовете, с които се движи строителството, че село Дъбница и целият регион ще имат своята нова християнска светиня. След прокараните само за две седмици, ток, интернет и вода от 2 километра, вече в двора на новостроящият параклис се кипри и готовата и красива шарена чешма, от която жажда ще утоляват строителите, а след приключване на цялостното строителството и миряните, които ще посещават новата християнска обител.  А от вчера на мястото й е поставена и красивата беседка за отдих и релакс на миряни и туристи. Много труд, майсторство и любов вложиха перфектните майстори в изграждането на чешмата, която е със своеобразен красив дизайн.  И 20 лева дарени от сърце са ни в голяма помощ, коментират сърцатите строители, които бързат до есента да построят новият параклис.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене