РСПБЗН – Гоце Делчев „Жътвена кампания 2020 г.”

РСПБЗН – Гоце Делчев „Жътвена кампания 2020 г.” : Сапазвайте мерките за осигуряване на пожарната безопасност при извършване на дейности в земеделските земи, преди и по време на жътвената камания

С наближаване жътвата на есенниците и с цел предприемане на необходимите мерки за осигуряване на пожарната безопасност преди и по време на кампанията свързана с прибирането, транспортирането, съхранението и складирането на зърно и груби фуражи, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Гоце Делчев обръща внимание на следното:

  1. През настоящата Жътвена кампания – 2020 г., НЕ СЕ ПОДАВАТ искания в РСПБЗН – Гоце Делчев за допускане до участие в жътвената кампания на земеделска техника.
  2. В жътвената кампания се използва земеделска техника, която е преминала годишен технически преглед, когато такъв се изисква съгласно Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника, или периодичен технически преглед, съгласно Закона за движение по пътищата, и е осигурена с изискващите се пожаротехнически средства и искрогасители, съгласно чл. 20, от Наредба № 8121з-968 от 10.12.2014 г. за правилата и нормите за пожарна безопасност при извършване на дейности в земеделските земи.
  3. Изискванията на наредбата са задължителни за всички юридически и физически лица, собственици и ползватели на земеделски земи, както и лица, които преминават и/или осъществяват дейности в близост до тях.
  4. За необорудвана техника участваща в кампанията ще се предприемат административно наказателни мерки съгласно Закона за МВР.

Нека всички ние бъдем внимателни и отговорни и с действията си да пазим зърнено-житните култури от ПОЖАР. Напомняме за изричната забрана за паленето на стърнища и други растителни остатъци в земеделските земи и извън тях (слогове и кр айпътни ивици). При констатиране на нарушения ще се предприемат предвидените в Закона за МВР и Закона за опазване на земеделските земи, административно наказателни мерки,  съобщиха от РСПБЗН – Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене