За четиринадесета поредна година Регионален исторически музей – Благоевград се включва в инициативата Международна нощ на музеите

На 18-и май всяка година музеите от цял свят отбелязват своя международен ден. От 2005 година този международен ден придобива едни нови измерения с инициативата „Нощ в музея”. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от културния институт. Идеята е повече хора да се докоснат до музейните пространства, музеите да популяризират своята дейност, чрез различни прояви и с помощта на свои сродни културни организации, партньори и сътрудници.

Тази година празникът ще бъде отбелязан по един по-различен начин, не с мащабите и идеите, които са имали само до преди няколко месеца. „Но все пак ни се иска да напомним, че сме тук, че ни има, че ще Ви посрещаме отново и ще показваме най-доброто.
За четиринадесета поредна година Регионален исторически музей – Благоевград се включва в инициативата Международна нощ на музеите. Предвид обстоятелствата решихме да се върнем назад в годините, чрез кратко клипче, може би с малко носталгия, но изпълнени с много надежда за бъдещето“, допълниха от музея.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене