Шефът на гоцеделчевската болница поиска още легла за пациенти с COVID-19

Временно изпълняващият длъжността управител на МБАЛ „Иван Скендеров” в град Гоце Делчев поиска от Здравната каса в Благоевград да се увеличат леглата в здравното заведение за пациенти с коронавирус. Д-р Петър Филибев е бил днес в областния център на Пиринско, за да заяви, че сегашните 13 легла трябва да бъдат увеличени поне на 20. Това съобщи кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов.

Доскоро всички легла за пациенти с COVID-19 са били заети, но е изписан един от тях и заетите легла в момента са 12. Последните пациенти, които са настанени в болницата със съмнение, че са заразени с коронавирус, са още четирима души от сатовчанското село Осина, където има огнище на вируса.

Целта е да има достатъчно легла за болните от коронавирус, за да не се налага транспоритраните им до болниците в Разлог и Благоевград. Болницата в Гоце Делчев обслужва хората от още три общини – Гърмен, Сатовча и Хаджидимово. Засега лечебницата е обезпечена с кадри, това става благодарение на вътрешните ротации и вътрешните командировки на медицински сестри към инфекциозното отделение. Отделението по реанимация също е преструктурирано и са добавени още легла.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене