Предвиждат допълнително 20 млн. лв. за процедурата за подкрепа на микро- и малки предприятия (ВИДЕО)

Вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева коментират актуалната информация, свързана със социално-икономическите мерки, предприети за преодоляване на последиците от разпространението на COVID-19 у нас.

Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ ще достигне до нови фирми и лица. Подадените проекти по тази програма до момента са били 9500, а за период от малко повече от 24 часа са над 16 000. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

Европейските пари ще достигнат до хора и организации, които не са имали досег с тях, уточни Дончев.

Определеният ресурс е 173 млн. минимално очакваме в понеделник да се увеличи ресурсът с миниум 20 млн. лева. Действията са съгласувани с Брюксел, в програмата има над 600 млн. лева, добави министърът на икономиката Емил Караниколов. Първо ще оправим най-малките предприятия, по-натам по-големи предприятия, ще осигурим ликвидност. Трябва да създадем продукти и услуги с висока добавена стойност. Има предприятия, за които са необходими иновации, добави Караниколов.

 БГНЕС

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене