Затвориха за дезинфекция  сградата на  Общинската администрация в Белица, двама служители с положителни проби за  коронавирус

Сградата на община Белица беше затворена, заради двама служители с коронавирус. Преди около две седмици двамата се почувствали зле. Направени са им бързи тестове, за Ковид-19, които се оказали положителни. ПСР тестовете от днес също се оказаха положителни.

Радослав Ревански – кмет на Белица:

„Общинската сграда от вчера сме я затворили , изцяло е дезинфекцирана- ние правим дезинфекция пълна всеки божи ден. Към момента всички служители работят от вкъщи.

Предстои да бъдат тествани и другите служители на общинска администрация Белица

Няма нужда от паника просто взимаме такива мерки за да предотвратим заразата да не се разпространи. От самото начало на пандемията съм се разпоредил служителите в общината да работят на смени – половината колеги работят в началото на седмицата – другите – втората част от седмицата ,и така те се редуват. Така, че контактните хора които са били с въпросните колеги са малко.“заяви още Ревански

Досега на територията на община Белица има два случая на Ковид-19 , които са регистрирани в съседни села. Хората в Белица се надяват, че до бум на заразени с Ковид -19 няма да се стигне и животът в малкия град ще продължи при спазване на мерките, валидни за цялата страна.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене