Бивше “орле” наказа “Левски” във вечното дерби

футболист

Отборът на ЦСКА записа победа с 2:0 в 136-ото Вечно дерби в А група срещу Левски. „Червените“ надделяха над своя съперник с попадения на Антон Карачанаков и Серджиу Буш през второто полувреме, пише gong.bg. Това е пета поредна победа за ЦСКА над „сините“ футболисти, като и в петте начело на тима е Стойчо Младенов.
Срещата, като повечето дербита, бе белязана от много единоборства и напрежение, в следствие на което бяха показани два червени картона – на Маркиньос и Луис Педро. Стойчо Младенов също бе изпратен на трибуните през второто полувреме.
В 20-та минута Апостол Попов се опита да изведе хитро Серджиу Буш в наказателното поле на Левски, но Стефано Кунчев спокойно улови топката.
На няколко пъти преди почивката вратарят на сините допускаше глупави грешки, като в единия от тях Кунчев прояви голямо самочувствие при играта с крака, но Антон Карачанаков не успя да се възползва, въпреки че бе наблизо.
В 38-та минута Левски създаде най-опасното положение от началото на мача. Луис Педро се справи с двама защитници, стреля в долния ъгъл на вратата, но Якуб Дивиш прояви много добра реакция и изби с една ръка.
ЦСКА отвърна също с опасно положение. Неманя Милисавлевич изведе по прекрасен начин Антон Карачанаков, нападателят отправи техничен диагонален удар по земя, но покрай вратата на Левски.
„Червените“ успяха да изненадат съперника си веднага след подновяването на играта. В 47-та минута юношата на благоевградския “Пирин” Антон Карачанаков изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар, Нападателят стреля в горния десен ъгъл на вратаря Стефано Кунчев, за да вкара топката за 1:0.
Феновете на ЦСКА избухнаха в луда радост и хвърлиха запалени димки на терена, което наложи играта да бъде спряна за около 4-5 минути. Веднага след изпълнението на центъра последва нов невероятен шанс за играчите на Стойчо Младенов. В 52-та минута Серджиу Буш не успя да засече точно от 5 метра при много добро центриране отляво на Антон Карачанаков.
Атакуващата двойка играчи обаче се реваншира малко по-късно. В 56-та минута грешка в защитата на сините позволи на Антон Карачанаков да центрира отляво, Серджиу Буш засече с глава топката, тя тупна пред вратата на Левски и влезе в мрежата.
В 64-та минута Маркиньос получи втори жълт картон и остави своите с човек по-малко. В същото време спонтанната реакция на Стойчо Младенов, който разкритикува действията на съдията, доведоха и до неговото изгонване на трибуните.
Отборът на Левски бе с човек повече до 84-та минута, когато Луис Педро също получи втори жълт картон. В това време обаче сините така и не успяха да организират играта си, за да застрашат вратата на „червените“.

След двубоя пред ТВ7 Антон Карачанаков, който вкара единия гол и изработи втория каза, че е имал нужда да вкара на Левски, като от две години чака момента да си върне на „сините“ за тежката контузия, която бе получил.
Той специално благодари на треньорското ръководство за доверието, което са му гласували.
Карачанаков обяви, че победата е извинение пред феновете, които са били обидени след ранното отпадане на отбора от турнира Лига Европа.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене