Гоцеделчевски зет клонира „Черно море“ в родната Бразилия

Гоцеделчевският зет Ели Маркес клонира в родната Бразилия нашенския „Черно море“, в който преди време направи кариера като футболист. Негов сподвижник в реализиране на идеята е друг любимец на феновете на „Тича“ Адемар Тавареш. Двамата са решили да основат сателит на моряците в Ресифе, който да развива детско-юношески футбол и да захранва първообраза си в България с изявени местни таланти. Новото формирование ще носи името „Черно море-Ресифе“, но ще притежава собствено оригинално лого, както и свой официален сайт. Това е първият случай на подобен двойник в чужбина, без да се брои уругвайският „Данубио“, който се родее с река Дунав и е учреден по друг повод от пловдивски емигранти.

Ели Маркес, който в понеделник празнува 40-ия си рожден ден, пристигна в България преди 15 г. и акостира в отбора на „Беласица“, след това мина през една дузина отбори от професионалния и аматьорския ни футбол, сред тях ЦСКА, „Пирин“ /ГД/, „Банско“, „Локомотив“ /Пд/, „Славия“, „Етър“, „Монтана“, „Оборище“… През януари 2021 г. се цани за треньор на козлите на стадион „Свети Петър“ в топ курорта под Тодорка, но през есента беше уволнен и овакантеното място зае Борис Галчев, а кариоката отпраши за „Черноморец“ /Балчик/. Любовта между него и неврокопчанката Калина пламва преди 12 г. край морето, по време на престоя на бразилеца в „Черно море“. Двамата имат син Лука.

След като обиколи една дузина нашенски отбори, гоцеделчевският зет /вдясно / реши да се посвети на нестандартната идея за клонинг на варненските моряци в родината му.

ТОНИ КИРИЛОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене