Парковете и заведенията готови да посрещат благоевградчани

Хубавото време, по-високите температури тази сутрин дадоха възможност на десетки благоевградчани да посетят парковете в Благоевград.

Една част спортуваха, други се разхождаха сами или с домашен любимец. Репортерска проверка установи, че голям процент от посетителите спазват указанията и противоепидемичните мерки, така както е указано в заповедта на министъра на здравеопазването.

Да не се сяда на пейките, да се движат в една посока и да спазват дистанция – тези изисквания голяма част от благоевградчаните, които бяха отишли в парк Бачиново, спазваха стриктно. Радвайки се на хубавото време посетителите тичаха, караха колело или пък просто се разхождаха и се наслаждаваха на хубавата свежа сутрин, съобщи Радио Благоевград.

Оживено беше и в парка край река Благоевградска Бистрица срещу кампуса на Американските общежития. Правеше впечатление, че въпреки отпадането на мярката за носене на маски на открито възрастните хора бяха с маски като предпазна мярка срещу COVID – 19.

Заведенията в Благоевград, които имат открити площи, се готвят да отворят врати. Един от собствениците на кафене в центъра вече е предприел съответните мерки, които да бъдат съобразени с указанията на здравния министър. Масите ще бъдат поставени на съответното разстояние, персоналът ще работи с маски и ръкавици, помещенията ще се дезинфекцират. Ще се следи за спазването на мерките срещу коронавируса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене