Вкусни и лесни палачинки

За да приготвите вкусна храна на семейството си, не е нужно да се проявявате като мъченик в кухнята и да правите нещо сложно. Напротив! 

Понякога дори лесните за приготвяне неща може да са толкова вкусни, че както се казва всички у дома да си облизват пръстите.

Сега ще ви разкрия лесната рецепта за едни по-нетрадиционни палачинки, които цялото ми семейство просто обожава и ме кара да правя през ден. Приготвянето им е истинско удоволствие за мен, защото най-важното – не ми коства много усилия.

Става въпрос за картофени палачинки. Те имат много различни варианти за готвене. Някои ги правят с гъбки, със сирене, бекон, наденица или пък вегетариански.
Аз ще ви споделя един по-класически начин за приготвянето им.

Продукти:

картофи – 5бр.
лук – 1бр.
яйце – 1.бг
брашно – 3 с.л.
сол и подправки на вкус
Може да добавите и още нещо в плънката по вас вкус – например шунка или кашкавал. 

Приготвяне:

1. Обелете лука и картофите. (Ако искате може да добавите и малко чесън).

2. Картофите и лукът се настъргват на ренде и се слагат в купа. След това с ръце може да изцедите излишния сок от тях. Ако не го сторите, палачинките ще се разпадат върху тигана и няма да се готвят равномерно.

3. Разбивате яйцето и го добавяте към картофите и лука, като добавите и малко сол. Може да използвате и каквито искате други подправки. Аз лично слагам сух чесън, червен и черен пипер. Сместа се разбърква старателно.

4. Сега добавете брашното и разбъркайте отново.

5. Сложете малко олио или зехтин в тигана и изчакайте докато загрее достатъчно. Разделете на малки порции картофените палачинки и ги сложете в тигана.

6. Пържете ги докато не станат златисти.

7. След това ги сложете върху кухненска хартия, за да се оттече мазнината.

Сега те вече са готови за сервиране и консумация. Може да се хапват със сос. /jenata.blitz.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене