ВНИМАНИЕ! Спазвайте маршрутите за разходка в парковете на Благоевград по време на извънредното положение

По заповед на кмета инж. Румен Томов се разрешава разходката в градските паркове и градини на територията на община Благоевград по определени маршрути за времето на пандемия от коронавирус. На заседанието на кризисния щаб заместник- кметът по строителство инж. Евгени Терзиев представи определените маршрути за движение в трите градски парка: парк Бачиново, парк „Даме Груев“ и градска градина при хотел „Ален мак“.

Придвижването на пешеходци за парк Бачиново се осъществява през обозначените за целта места. Алеята за парк Бачиново, в посока езерото, е отворена.  В парк Бачиново обиколката около езерото е указана със схеми за движение. Изходът от парк Бачиново, в посока централна градска част, е през обозначени места, определен е маршрут на движение по тротоара на пътя село Бистрица – Благоевград или покрай река Бистрица.

Парк „Даме Груев“ и градската градина също са с обозначени маршрути за разходка.

Разрешават се разходки в парковете всеки ден на деца до 12 години, придружавани от родител/и или член/ове на семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч.  Собственици на кучета, но не повече от един, може да посещават парковете във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч. Влизайте в парковете само по обозначените маршрути за разходка.

Спазването на определените маршрути за разходка ще се контролира от служители на община Благоевград и на ОД на МВР – Благоевград.

Припомняме, че са задължителни носенето на предпазни маски  и  спазването на физическа дистанция от минимум 2,5 метра. Забранява се ползването на спортни съоръжения и детски площадки.

ИВАН ИВАНОВ

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене