Специализираната прокуратура проверява кметските пълномощия на д-р Ат. Камбитов

Отварят архивите на Общинска избирателна комисия – Благоевград за справка по искане на следствието. В ОИК – Благоевград е постъпило писмо с искане за предаване на книжата, свързани със сигнали и искания за предсрочно прекратяване пълномощията на кмета на община Благоевград, постъпвали в комисията от 01.01.2015 година до момента, както и клетвения лист.
От следствието изрично са уточнили, че справката не касае сигнала за предсрочно прекратяване на кметските пълномощия на Румен Томов.

Справката е по искане на специализираната прокуратура и касае периода на управление на община Благоевград от д-р Атанас Камбитов. Напомняме, през 2019 година имаше сигнал с искане за предсрочно прекратяване и на неговите пълномощия като кмет, отново за участието на д-р Камбитов в търговски дружества.

Председателят на ОИК – Благоевград Мартин Бусаров ще поиска от секретаря на община Благоевград отваряне на помещенията, в които се съхраняват архивите на ОИК за мандат 2015-2019 година, а настоящите членове на ОИК, които са били и в предишния състав на комисията, ще имат задачата да разпознаят исканите от следствието и прокуратурата документи в архивираните книжа.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене