ЧЕСТИТО БЛАГОЕВГРАД!!! Румен Томов вече не е кмет….

Общинска избирателна комисия – Благоевград спази закона и прекрати правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов. Така ОИК изпълни решение на Върховен административен съд, с което предходно решение на комисията за оставане на Томов на поста бе обявено за незаконосъобразно.

С пълно мнозинство от 9 гласа на членовете на ОИК Румен Томов вече окончателно не е кмет на Благоевград.

Може би, за да избегнат гласуване срещу кандидата, който подкрепиха на изборите есента, членовете от БСП в ОИК – Благоевград Йордан Симонски, Илия Милев, Александра Стоянова и Елеонора Атанасова точно преди гласуването поискаха почивка, след която не се върнаха в залата. Така с кворум от 9 човека заседанието продължи с гласуване и всички присъстващи в залата гласуваха за отстраняване на Томов.

Заседанието на комисията продължи почти 3 часа като дълго време поддържащи Томов членове на ОИК търсиха начин да отложат днешното решение.

В крайна сметка обаче законът надделя и показа, че е над всякакви политически симпатии и ОИК – Благоевград постанови единственото възможно решение, а именно отстраняване на Румен Томов.

Сега топката е в ръцете на председателя на ОБС – Благоевград Андон Тодоров, който трябва да насрочи заседание на съвета за избор на временно изпълняващ длъжността кмет. Той ще ръководи общината до провеждането на нови избори, които ще бъдат насрочени с Указ на президента Румен Томов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене