Прогноза за времето – 26 април (неделя)

Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в южната половина от страната ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони – с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са от 4° до 9°, максималните ще са между 20° и 25°. Това съобщи пред Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 26 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд по южното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 16° и 19°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и в Рило-Родопската област ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен предимно западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 5°.

През следващите дни ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста облачност и в следобедните часове на отделни места, главно в планинските райони в западната половина от страната ще превали краткотраен дъжд.

Вятърът ще е слаб, в понеделник от северозапад, а във вторник и сряда от юг-югозапад. Ще бъде и по-топло, в сряда минималните температури ще са между 9° и 14°, а максималните – между 22° и 27°.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене