56 нови заразени с коронавирус у нас, станаха общо 1290

Има и 3 нови случая на деца – в Дупница две момичета на 5 и 7 г., във Видин момиченце на 3 г.

56 новоустановени пациенти с коронавирус са регистрирани за последните 24 часа в България, от тях в болница са 14. 1290 са заразените общо, активни са 30. Това заяви ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг в Министерския съвет.

Има ново огнище в Дупница, родния град на ген. Мутафчийски, където има 12 нови случаи. Те са от селата Ресилово и Сапарево и са свързани с работа в ТЕЦ „Бобов дол“.  22 от новите случаи са в София, 5 са във Видин, по четири са в Плевен и Сливен.

Има и 3 нови случая на деца – в Дупница две момичета на 5 и 7 г., във Видин момиченце на 3 г. Заразени са 138 медицински лица в различни клиники. Излекувани са 205 случая, от които 8 са нови. Починали за денонощието – 1 мъж на 81 години във ВМА с множество придружаващи заболявания, починали са общо 55 пациенти. 292 души са приети в болница за целия период, 37 от тях са в тежко състояние и са настанени в интензивни отделения.

Извънредното положение е политическо решение, но мерките с или без него ще останат, стана ясно от думите на членовете на щаба.

Следвайки математическите модели България преживя един пик в началото на април, след което имаше снижаване, сега се катерим към следващия пик, заяви ген. Мутафчийски.

Под един процент е на заразените от изследваните шофьори в градския транспорт на София, обяви шефът на столичната РЗИ.

Следващата седмица ще се прави срезово изследване в Пловдив, като ще бъдат тествани между 500 и 1000 души, обяви главният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене