„Рилски спортист“ загуби драматично срещу ЦСКА 1948! „Червените“ оглавиха класирането

Красиво попадение на Йоан Маринов спаси ЦСКА 1948 от домакинска издънка срещу „Рилски спортист“ в среща от четвъртия кръг на Югозападна Трета лига

Младокът порази мрежата на „самоковци“ за 3:2 със страхотна тупалка десетина минути преди края. Мачът се превърна в сериозен тест за „червените“, които хвърлиха доста пот, за да спечелят трите точки.

Много силна игра предложи централният нападател на гостите Петко Петков, който мушна два гола във вратата на Христо Бахтарлиев. Звездата на тима от Самоков откри с ефектен удар с десния крак в 20-ата минута, но скоро след това Томислав Павлов изравни – 1:1. Бившият капитан на Миньор Перник намери мрежата с технично изпълнение от фаул. В 35-ата минута обаче Петков направи рейд отляво, а след секунди прати топката в далечния ъгъл – 2:1 за Рилецо.

След почивката „червените“ се хвърлиха да търсят обрат, но играта им отново не вървеше. В средата на втората част таранът Калоян Бонев се оказа на точното място в точния момент пред вратарското поле на гостите и изравни. Нещата отиваха към равенство, но Маринов се „намеси“ с чудесен удар от далечна дистанция.

Макар и много измъчена, победата свърши отлична работа на ЦСКА 1948. Тимът на Валентин Илиев излезе начело в групата, защото по същото време досегашният лидер „Хебър“ падна с 1:2 от „Чавдар“(Етрополе) като гост.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене