Омовец е първият обявил се за кандидат кмет на Благоевград!

Един от съоснователите на промакедонската ОМО „Илинден-Пирин“ се самоиздигна за кандидат-кмет в Благоевград.

Преди да стане ясно дали Общинската избирателна коисия в града ще гласува за детрониране на градоначалника Румен Томов, незаличен в срок като едноличен търговец, вече има пъри претендент за поста. 

Атанас Киряков публикува във Фейсбук, че тръгва на предсрочни избори с ясна управленска програма.

„От известно време, след излязлото решение на ВАС, обществеността започна да коментира предстоящите частични избори за кмет на Благоевград, както и евентуалните кандидатури на политическите партии. Алармантно се коментира затварянето на работещите предприятия, като Цигарената фабрика и други, запустяването на земеделските земи, свеждането на животновъдството до минимум, обезлюдяването на Благоевград и селата, които села останаха без училища, без здравеопазване и без инфраструктура. Тази ситуация допринесе до спирането на развитието на града и общината,  което е като резултат на лошо водената общинска политика на партийните централи от 1989 година до днес. Предвид настаналата социално-икономическа ситуация и кризисното обществено състояние в Общината трябва да се извършат промени“, коментира Атанас Киряков, който бе кандидат-кмет и миналата година на редовните избори в Благоевград.

„Поради това, че Община Благоевград е мястото в което гражданите живеят и осигуряват своята екзистенция, както и индивидуалните и колективните права и свободи, гражданите трябва като първа промяна да променят своето съзнание, че те са свои на своето, а не да се иска чуждото. Затова, като кандидат-кмет,  предлагам мое предложение като модел за развитие на Общината“, изтъкна Кираков и публикува част от предизборната си програма.

Публикуваме без редакторска намеса:

1.) Със собствен ум.( Програми и Проекти за развитие на Общината , изготвени от Общинските органи и одобрени от гражданите на Общината , съответни на природните дадености и ресурси които се намират на територията на цялата Община. 2.) Производство на собствена храна. 3.) Демографска равнотежест. 4.) Междуетническа и верска хармония. 5.) Социална сигурност и стабилност. 6.) Защита на живота и имота на гражданите на Общината. 7.) Връщане на принципите на семейството , традициите , общественият и индивидуалния морал.

Както вече информирахме, ОИК-Благоевград заседава извънредно на 27 април по казуса за предсрочно прекратяване мандата на Румен Томов. Дали ще изпълнят решението на Върховен административен съд, ще стане ясно след вота на членовете в Ибирателната комисия. До залетения казус се стигна след жалба на екскмета Атанас Камбитов пред ОИК за отстраняване на Румен Томов, тъй като не е заличил ферма в Търговския регистър до 4 ноември миналата година.

enovina.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене