Започна скоростно разследване на крадците на лаптопите заснети от камерите в училището в сатовчанското село Ваклиново

Започна скоростно разследване, двама мъже с качулки са крадците на лаптопите, заснети са от камерите в училището на Ваклиново. Версията:  имали са вътрешна информация

Двама мъже с качулки са влезли с поразителен взлом в Основно училище „Стефка Събчева” в сатовчанското село Ваклиново и са задигнали всичките десет лаптопа от компютърния кабинет. Крадците са заснети от камерите за видионаблюдение в школото на които се вижда всяко тяхно действие при проникването, коментира директора Камен Беров.

Двамата крадци са се промъкнали към 01,00 часа в четвъртък през нощта в училищната сграда през прозорец, на който са изкъртили металната мрежа. След това са се насочили директно към кабинета, в който са били преносимите компютри. И забележете, изкъртили са металната решетка на вратата, а след това са счупили и вратата, за да влязат в помещението.

„Видеокамерата в коридора е заснела как двамата излизат натоварени с плячката. Ясно се вижда как единият носи лаптопите, а другият – кабелите и батериите.

Наравен е бил и опит за кражба на телевизора, който е закачен към стената, но не са успели.

Интересното е,че в други кабинети крадците не са влязли. Оставиха нашите деца без лаптопи. Полицията иззе видеозаписите, аз лично дадох показания, дано бъдат заловени. Отвън намерихме паднали батерия, кабел и флашка, явно са бързали много.

Почти сигурно е, че апашите са имали вътрешна информация”, коментира силно възмутен и притеснен директорът Камен Беров.

Той сподели още, че лаптопите са закупили преди две години с пари от субсидията на училището и са стрували около 6000 лева.

В момента школото няма предвидени средства за нови преносими компютри, но и не можем да оставим учениците без лаптопи. Ще събираме пари, ще отделяме и от заплатите си, но децата трябва да имат с какво да работят“, категоричен е директорът на ваклиновското школо.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене