Лъсна поредната лъжа на бай Румен Томов в бързината да си измие сурата от гафа с картичките! СНИМКИ

Бесен от нашата статия, бай Румен Томов направи публичен отговор на дописката – Бай Румен прави избори! Скандално! Кметът на Благоевград взе от благоевградчани 60 бона за да им изпрати две седмици по рано картичка за 3 март!? Няма такава наглогст? СНИМКИ

Ето и какво пише УЖ той :

“ Позиция на Община Благоевград във връзка с разпространението на поздравителни картички по повод 3-ти март – Национален празник на Република България

Във връзка с медийните публикации за разпространението на поздравителни картички за 3-ти март от кмета на община Благоевград инж. Румен Томов, е редно да уточним, че изготвянето на картичките е изцяло дело на служителите от общинска администрация. Разпространението на поздравителните картички е поверено на отдел ,,Култура“ към община Благоевград. Общинска администрация е запозната с протоколните събития и чествания на годишнини, свързани с национални събития и видни личности за България и Благоевград. Предварителното изпращане на поздравителни адреси/картички не противоречи на етикета и протокола.

Общият брой картички – 313. Адресатите са – Министерски съвет, Социални домове и центрове, кметове на общини и кметства, банки, културни институти, омбудсман, благоевградски институции, детски градини, образователни институции, висши учебни заведения, спортни клубове, Общински съвет.

Картичките са изготвени от пълноцветен лазерен принтер, собственост на общината, върху ленен картон- 240гр., закупени 200 бр. картони, формат А4 /изработка за 2 бр. картички/, на единична цена 0,48лв./бр. с ДДС. Обща сума за картоните – 96,00 лв. Скоростта на отпечатване на 2 броя картички е 6 секунди. Цена на пощенски плик- 0,02 лв., с ДДС. Пощенски разходи – 0,69 ст./бр.

Общата сума, която община Благоевград е заплатила за пощенски разходи, картон, пощенски пликове, е 318,23 лв.

Всичко останало описано в публикациите не кореспондира с истината. Призоваваме медиите да подхождат с отговорност към своите читатели и да изпълняват обществената роля, която имат , а именно да информират, водени от обективната истина.“

Услужливо Бай Румен Томов, забравя да упомене, че освен при споменатите  – Министерски съвет, Социални домове и центрове, кметове на общини и кметства, банки, културни институти, омбудсман, благоевградски институции, детски градини, образователни институции, висши учебни заведения, спортни клубове, Общински съвет, въпросните картички са изпратени и до частни домове и лица, какъвто е случаят, който публикувахме със снимки и печати, клейма и пр. Следва въпроса – кой е изпращал от негово име картички ако не е той.

Проверка на Топ Преса в сайта на Български пощи, които са изпращали картичките, показва цената на едно препоръчано писмо е 1.15 лева с ДДС, което следователно показва, че реалната цена която Томов е заплатил е 313 пощенски картички по 1.15 за препоръчано писмо, както се вижда в клеймото прави – 311 лева само за пощенски разходи. Следват посочените от него разходи  – ленен картон- 240гр., закупени 200 бр. картони, формат А4 /изработка за 2 бр. картички/, на единична цена 0,48лв./бр. с ДДС. Обща сума за картоните – 96,00 лв. Скоростта на отпечатване на 2 броя картички е 6 секунди. Цена на пощенски плик- 0,02 лв., с ДДС. Както сами можете да се убедите, Румен Томов използва някаква странана нова и напълно неразбираема математика от реалната. Или той изобщо не може да смята. Или лъже! За пореден път! Според нас е второто!

  • Чакавме пост във фейсбук – как така благоевградчани също са получили въпросните картички?
  • Защо ги изпраща две седмици по рано от самия празник?
  • Как ще коментира, че „благодарение“ на екипа му Благоевград загуби 4 милиона лева днес?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене