Футболист от Гоце Делчев се прибра със семейството си в родината по дипломатически коридор

Футболистът от Гоце Делчев Любомир Гуцев се прибра в родината по дипломатически коридор. Пандемията от коронавируса завари защитника, неговата съпруга и детето им в Прищина, където играчът си уреди трансфер във „Флямуртари“ тази зима след раздялата с благоевградските орлета. Властите в Косово обаче въведоха от миналата седмица драконовски мерки срещу разпространението на заразата, като на гражданите на най-младата балканска държава се разрешават да напускат домовете си само по час и половина на ден и по един член от семейството. За да се завърне вкъщи, бранителят се обърна за съдействие към българската мисия в страната, а с организирането на пътуването му се зае съветникът Стойко Йорданов, който съпроводи Гуцеви до границата със Северна Македония и ги снабди с всички необходими разрешителни.

„Без помощта на хората от посолството и най-вече на този човек завръщането нямаше как да се случи, тъй като граничните пунктове бяха затворени, а Прищина беше блокирана. Докато се придвижвахме до българската граница, непрекъснато се интересуваше по телефона дали всичко е наред“, разказа Л. Гуцев, който показа, че е тестван за Ковид-19 и резултатът му е отрицателен.

„Карам задължителната 14-дневна карантина у дома и няма да спирам да тренирам по индивидуалната програма, която ми дадоха от клуба. В постоянна връзка съм с директора Арбнор Морина. Извънредното положение там е до 3 май. Досега тренирахме на групи първоначално по 6-има футболисти, а впоследствие по двама. Нямам търпение да се върна отново в Косово. По време на досегашния ми престой не съм имал никакви проблеми. Много ми харесва животът в тази страна и се адаптирах бързо“, каза още Гуцев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене