Андон Тодоров: Важното е ОбС да взима важни и точни решения и да не се усети липсата на кмет

Най-важното сега е ОбС Благоевград да бъде консолидиран и да не се усети това, което се случи в града. Това заяви председателят на ОбС Благоевград Андон Тодоров по време на предаване в Радио Благоевград. Основната тема на разговора бе свързана с предстоящите събития в града след писмото на ВАС и окончателното решение, че има нарушение на закона и решението за отстраняването на кмета на Благоевград Румен Томов.

Андон Тодоров обясни, че ако ОИК прекрати правомощията на кмета в тридневен срок след получаване на решението трябва да свика извънредна сесия, на която да се избере временно изпълняващ длъжността кмет на Благоевград.

След няколко процедурни правила, президентът трябва да насрочи местни избори в Благоевград.

Моята основна задача е да консолидирам Общинския съвет и да взимаме важни и точни решения за жителите на община Благоевград, така че хората да не усетят липсата на кмет, както и да покажем, че ние работим за тях“, коментира Андон Тодоров.

Той обясни, че въпреки тежките събития в града се действа спрямо ситуацията и тепърва ще започнат важни проекти, за да може да се стабилизира общината.

Запитан дали отново ще  се кандидатира за кмет, предвид че на предишните местни избори е завоювал голям успех, Тодоров обясни че сега не е моментът да се говори за избори, тъй като до месец септември има доста време.

Андон Тодоров отбеляза, че тогава много хора са го подкрепили в битката срещу предишния модел на управлението на града.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене