Депутатът от ГЕРБ Александър Мацурев: Проектът за преносен газопровод от Симитли до Разлог и Банско е важен, както за бизнеса, така и за всички граждани

Проектът за преносен газопровод от Симитли до Разлог и Банско е важен, както за бизнеса, така и за всички граждани. Този проект има изключително сериозно значение за развитието на целия ни регион. Това ме кара да следя процедурата и да провеждам надлежни разговори с министър Теменужка Петкова, за да настоявам за неговото по-навременно реализиране.
Вече са извършени спасителни археологически проучвания по трасето на газопровода в рамките на сервитута.
Изготвен е подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП), фаза окончателен проект е съгласуван с всички заинтересовани страни, като предстои внасянето му в МРРБ за окончателно одобрение.
Инвестиционният проект – фаза Технически проект е изготвен и представен за преглед на
„Булгартрансгаз“ ЕАД. След този етап ще бъде върнат на проектанта за стартиране на процедура по съгласуването му с всички заинтересовани страни и компетентни органи.
Поздравявам министър Петкова за активните действия по спазването на законовите процедури за изграждането на газопровода.
Ще продължа да настоявам за неговото изграждане, защото е стратегически проект не само за Банско и Разлог, но и за региона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене