Ген. Мутафчийски: 90 нови случая на Ковид-19 у нас, общо са 1171

90 новозаразени с Ковид-19 за последните 24 часа у нас. Това заяви председателят на Националният оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Случаите на COVID-19 в България вече са 1171.

През последните 24 часа са доказани още 90 нови случая. От тях в болница са постъпили 21. Активните области са 13.

Новозаразените са в областите София (29 случая), Видин (18 случая), Плевен (12 случая – 9 са от завод „Мизия“ и трима са контактни на работещи в завода), Кюстендил (5 случая), Благоевград (11 случая), Сливен (5 случая), Ямбол (2 случая), Русе (3 случая), Бургас (1 случай), Велико Търново (1 случай), Перник (1 случай), Пловдив (1 случай) и Враца (1 случай).

Най-много заразени до момента има в София – 623 души.

Това заяви председателят на Националният оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

От всички 1171 заразени с COVID-19 – 579 са мъже, а 592 жени.

270 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 37 от тях са в интензивни структури. Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.

10 са новите случая на заразени деца. Двама нови починали има за изминалия ден и така броят на жертвите вече е 52.129 са вече положителните проби на медици. Излекуваните пациенти са 193.

На 200 теста намираме един при случайните случаи. Масово новите болни са от огнищата.

„Пикът се отдава на това, което говорим – Великден“, каза ген. Мутафчийски.

Д-р Ангел Кунчев заяви, че причината за заразените медици е неизползването на предпазни средства, както трябва.

Засега, стана ясно на брифинга, няма да бъдат възобновени трансплантациите.

Относно дали ще се затварят градове заради предстоящите празници, ген Венцислав Мутафчийски заяви, че Щабът е притеснен, но градове не затваря. „Това го прави правителството“, каза той.

Във връзка с автокината, ако се наложи ще се проучи въпросът, каза ген. Мутафчийски и напомни отново, че мерките в България са изключително либерални.

 

Лабораториите, в които се изследват COVID-19, ще издъхнат в един момент. Причината е, че липсват молекулярни вирусолози, а наличните работят постоянно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене