Дни на отворените врати, срещи с деца и приемна за граждани предвиждат в седмицата на пожарната безопасност от РСПБЗН – Петрич

Дни на отворените врати, срещи с деца и приемна за граждани предвиждат в седмицата на пожарната безопасност от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) – Петрич, това каза за БТА началникът службата главен инспектор Стоян Тилев.

В рамките на „Седмица на пожарната безопасност“ всички граждани, които имат интерес, могат да посетят пожарната и да я разгледат. Това се прави с цел демонстрация на тактико-техническите способности на пожарната техника, каза инспектор Тилев.

Предвидени са и работни срещи с местното управление, с цел проиграване на плана за бедствия и аварии, използване на формирания доброволен отряд и подчертаване на някои важни граници, на които трябва да наблегнем, каза още той.

Предвидени са срещи с директори на училища, тъй като там имаме кръжок „Млад огнеборец“, разказа още инспектор Тилев.

В рамките на седмицата деца от две детски градини в града, ще посетят на място пожарната. „Така им е по-интересно и децата запомнят като видят големите коли“, каза началникът.

Седмицата ще завърши със срещи с ветерани и бивши служители от органите за пожарна безопасност и защита на населението.

Главен инспектор Тилев каза, че до момента пожарите в района тази година са с 15 % по-малко, спрямо същия период миналата година. До днешна дата сигналите за пожари са 227, а за същия период през 2022 са били 265. Той добави, че всеки може да разгледа сайта pojarna.com, тъй като там има много съвети за безопасност, напътствия и важна информация.

Традиционната кампания на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Седмица на пожарната безопасност, стартира днес и продължава до 17 септември, съобщиха по-рано от МВР. В рамките на инициативата ще бъдат реализирани почти 900 събития в цялата страна.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене