Откритият пазар в Благоевград заработи /Снимки/

Истинско оживление цари на пазара в Благоевград, който след дни на затишие заработи едва днес, след заповед на кмета Румен Томов.

Обособен е вход от страната на закрития пазар, а изходът е до ул. „Джеймс Баучер“, видя наш репортер.

Очаквано за сезона, най-многобройни са сергиите с кромид – лук, репички и маруля.

Представители на общинската фирма „Пазари“ ЕООД пък стриктно следят за спазването на мерките за безопасност. Още от рано сутринта, те предупреждаваха търговците да слагат маски и ръкавици, да не поставят стоката си на земята и да спазват дистанция.

Въпреки решението,  възрастните хора да пазаруват в часовете от 7.30 до 9.30ч., представители на третата възраст на пазара сутринта почти нямаше. Любопитни граждани дойдоха да видят какво излагат търговците, част от които предлагаха и красиви пролетни цветя.

На пазара дойде и кметът на общината Румен Томов, за да се увери лично, какво се случва в началото на първия ден от отварянето на пазара в условията на извънредно положение. Той сподели, че още преди месец общината е била готова да пусне пазара в този вариант.

„Хората са се трудили да произведат своята продукция и ние трябва да уважим техния труд“, посочи Томов.

Откритият пазар в Благоевград заработи /Снимки/ снимка 1Откритият пазар в Благоевград заработи /Снимки/ снимка 2Откритият пазар в Благоевград заработи /Снимки/ снимка 3Откритият пазар в Благоевград заработи /Снимки/ снимка 4

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене