БУНТ В ХАДЖИДИМОВО! ЦЕЛИЯТ ПЕРСОНАЛ НА УЧИЛИЩЕ СКАЧА СРЕЩУ ПРЕДВАРИТЕЛНО РЕШЕН КОНКУРС!

Подписка от 43 човека, служители на СОУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово депозираха днес подписка в РУО – Благоевград, срещу предварително решен по думите им конкурс, за директор на училището. Както е известно дългогодишният директор на школото госпожа Марияна Боянина, излиза в заслужена пенсия и мястото и е свободно.

Оказва се че за мястото и вече има „решение“ при това на „вътрешно партийни“ люде, които са спуснали „директива“ на шефа на РУО – Благоевград, Ивлайло Златанов, че за директор на училището трябва да бъде, назначена директорката на училището в село Борово – госпожа Марта Донкова. Това твърдят абсолютно всички работещи в училището на Хаджидимово. В декларацията си подписана от абсолютно целия състав се казва, че за мястото има две кандидатски от самия град Хаджидимово, жена от Сандански и Донкова, която била гласена за директор. Обръщаме внимание че това твърдение е повече от скандално! Искането на служителите на училището, а и на жителите в града, е за директор на училището да бъде избран човек от Хаджидимово. Човек който познава училището, работата, човек който обича професията си… Напълно незаконно и скандално било, да се прави лъжлив конкурс с предрешен резултат. Ако въпреки апела, подписката исканията на хората не бъдат удовлетворени те плашат с масови протести. Родители заявяват че няма да пуснат децата си да учат в това училище, персонала плаши със ефективна стачка… Напомняме – всичко това е документирано и декларирано с подписи пред РУО – Благоевград. 

Ще допусне ли Ивайло Златанов, напрежение и бунтове, стачки пред едно българско училище, питаме ние от местната медия. Топ Преса припомня че и в други училища имаше подобни напрежения с подобни конкурси и те не завършиха успешно за тези които ги нагласяват. В това напрегнато време протести и стачки в хаджидимово не са ни нужни, за това ние от местната медия предлагаме да се мине на вариант – открид диалог с педагогическия състав на училището, с администрацията, с другите негови служители и гражданството на Хаджидимово. Не упражнявайте власт, там където я нямате, пишат местните в писмо до Топ Преса, с цел да изпратим този апел в РУО – Благоевград и министерството на образованието. Ние го правим!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ! 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене