Гърция забранява всякакви пътувания около Великден

По последни данни починалите в страната от COVID-19 са 54 души

Гърция затяга мерките относно разпространението на коронавируса. Днес стана ясно, че всякакви пътувания около Великден са забранени, съобщи БНР. 

По последни данни починалите в страната от COVID-19 са 54 души, а доказаните случаи на заразени са повече от 1500.

За Великден се забраняват пътуванията до вилите, както и до провинцията при роднини. Това заяви днес говорителят на гръцкото правителство Стелиос Пецас. Властите в страната имат готовност да блокират националната пътна мрежа, като ще се допуска само движение на товарни автомобили.

В дните на Страстната седмица ще се прекъсне не само пътуването от континенталната част на страната към островите, но и движението на хора между самите острови.

Гръцкото правителство предупреди, че следващите две-три седмици ще са критични и ще се ограничи броят на излизанията дори за пазаруване.

Междувременно гръцките власти позволиха на пътнически кораб, който повече от седмица се намира до пристанище Пирея, да акостира на безопасно място. Носители на вируса са 119 пасажери и остават на кораба под лекарско наблюдение. Останалите пътници са поставени под карантина в Атина.

Властите предупреждават, че мигрантските лагери са с висок риск от разпростаренение на COVID-19.

Бяха установени и първи случаи на заразени в лагерите, което предизвика затварянето им под охрана. Увеличени са и медицинските екипи в тях.

Ния Христова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене