Ангел Джамбазки предлага помощ на италианските националисти

Българският евродепутат се възмути от поредния информационен провал за еврофедералистите

След като ЕС тежко закъсня да затвори външните си граници, с което тежко застраши и увреди един от основните си стълбове, а именно – свободното придвижване и вътрешния си пазар, днес Съюзът е на път да загуби и информационната битка със заболяването и истерията покрай него, написа във „Фейсбук“ заместник-председателят на ВМРО и член на групата на ЕКР в ЕП Ангел Джамбазки.

Той посочва, че от няколко дни в световния информационен обмен се въртят новини за това, че Куба, Венецуела, Китай и Русия изпращат помощ от лекарства, материали, лекари и дезинфектанти, за сметка на липсващата европейска солидарност. Доколко са истински тези новини, дори не се наемам да обсъждам. Факт е, че ЕК реши да разпредели значителни финансови средства, но това май го разбрах само аз, защото денонощно ровя по темата, споделя той и пита:

А какви средства, как, колко и кога, по какви критерии, никой от обикновените граждани нито чу, нито разбра, за сметка на снимките в новините на китайските и руските самолети на италианските летища.

Както и да го гледаме, това е пореден информационен провал за еврофедералистите, категоричен е Ангел Джамбазки.

Според него няма спор и няма съмнение, че тези, които най-силно призоваваха за „повече Европа“, за повече федерализъм, за повече суверенитет, прехвърлен от държавите на наднационалното ниво, първи се изпокриха по дупките си и ни вест, ни кост, ни лук яли, ни лук мирисали. Няма ги!

Обаче ние, националистите, сме хора солидарни и винаги сме готови да помогнем на съратници в нужда. Както Ви е известно, доброволци от младежките организации на ВМРО помагат в много български градове, като безвъзмездно се грижат за доставките на храни и лекарства на болни и възрастни хора, за да не излизат и да се излагат на опасност. Вече натрупаха достатъчно опит, пише Джамбазки и заявява:

Изпратих писма на нашите съратници в Италия, с които им предлагам опит, организация и живата сила на наши съмишленици, които се намират в Италия, които могат да помогнат по същия начин. Защото ние, националистите, се подкрепяме.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене