Димитър Балтаджиев: Община Гоце Делчев се развива изключително стабилно и трябва да продължи по този успешен път

Димитър Балтаджиев

Роден е през 1965 г. в Гоце Делчев. Завършил е Техническия университет в София със специалност „инженер по радиотехника“. Развива успешен частен бизнес в областта на търговията. Семеен, с две деца.

Общински съветник в два поредни мандата – 2011 – 2015 г. и 2015 – 2019 г. Заместник-председател на Общински съвет – Гоце Делчев през мандат 2015 – 2019 г. Кандидат за общински съветник от листата на Коалиция „БСП за България“.

 

  1. Какво не успяхте да свършите в досегашния Общински съвет и кои ще бъдат вашите лични приоритети в следващия Общински съвет, ако отново получите доверието на хората?

 

Аз съм част от екипа на Владимир Москов вече два мандата. Без да звучи пресилено бих казал, че през тези мандати беше свършена изключително много работа. Реализираха се много проекти в различни области – инфраструктура, образование, здравеопазване. Откриха се нови социални домове. Всичко това се вижда – резултатите са на лице. Разбира се, има и много неща, които не успяхме да свършим. По отношение на инфраструктурата, все още на някои места има водопроводи, изградени със старите етернитови тръби. Улиците в централната градска част са залегнали в програмата за следващия мандат и ако спечелим доверието на хората центърът на Гоце Делчев ще придобие друг облик. В някои от крайните квартали обаче, има улици които по една или друга причина не са попаднали в проектите и не са ремонтирани. През следващия мандат трябва да се намерят средства и те да бъдат завършени. По отношение на здравеопазването, до определена степен сме решили проблема с лекарите, но има крещяща нужда от медицински сестри. Според мен трябва да се търсят начини, дори и с подобен фонд като при лекарите, да се реши доколкото е възможно този проблем.

 

  1. Защо хората трябва да подкрепят кандидата за кмет Владимир Москов и неговия екип, част от който сте и вие?

 

Настоящата програма с която Коалиция „БСП за България“ влиза в борбата за местна власт е много балансирана и напълно реална. Тя показва една последователност в действията и политиките, които БСП си е поставила за развитието на общината. По време на предизборни кампании чуваме какви ли не гръмки обещания, някои от които звучат направо абсурдно. Важно е да се предлагат на хората реални неща, които съответния екип има силите и възможностите да реализира. Ние сме хора с Опит, Почтеност и Увереност. Доказали сме, че можем, имаме достатъчно натрупан опит, и не на последно място уверени сме във възможностите си, за да направим всичко това, което поемаме като обещания пред хората. Екипът, който Владимир Москов е изградил в общината работи за избирателите и в името на избирателите. Ако отново получим доверието на хората, ще продължим в същия дух. Именно заради това трябва да получим подкрепа отново.

 

  1. Кои са основните приоритети, залегнали във вашата програма по отношение на отделните населени места в общината?

 

Всички ние, които сме част от тази листа, напълно подкрепяме управленската програма. Нещо повече – взели сме активно участие в нейното изготвяне. Нормално е обаче, всеки от нас да има определени приоритети. Не може да се води социална политика и здравеопазване без икономика. Едно от перата, които биха могли да доведат до повишаване стандарта на живот в общината е туризма. Това е един от приоритетите, които лично съм си поставил и ако персонално получа доверието на хората, ще се опитам да го отстоявам. Още повече като председател на Туристическо дружество „Момини двори“, считам за мой морален дълг да съдействам за популяризирането на района ни като туристическа дестинация. На територията на общината има много атрактивни исторически обекти, които трябва да се рекламират чрез европейски и национални програми. В непосредствена близост до Гоце Делчев са красивите планини Пирин, Родопи и Славянка, които могат да предложат много на туристите, стига да се направи нужното за реклама на тези туристически дестинации. За да се случи това е нужно не само държавна и общинска политика, а и тясно сътрудничество с бизнеса, по-специално с хотелиерите и ресторантьорите. Вече са направени първите крачки в тази посока и се надявам, че партньорството ще се развие, за да има нужния успех.

Друг приоритет, който е взаимно свързан с първия, е пътят Гоце Делчев – Банско. Четирите общини Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, трябва заедно да настояват пред централната власт този път да се разшири и където е възможно да се направят платна за изпреварване. Това разбира се, е една дългосрочна програма, която няма как да се реализира от днес до утре, но е важно да се започне, защото ще доведе до голям тласък на икономиката в четирите общини. През последния мандат се водеха преговори с чужда фирма за изграждане на язовир на „Кадиеви ливади“ над село Брезница. Следващият Общински съвет трябва да продължи в тази посока, защото това може коренно да промени ситуацията по отношение на туризма както в Брезница, така и в цялата община. Село Делчево вече е известна туристическа дестинация и смятам, че общината трябва да продължи да го рекламира чрез различните празници, фестивали и мероприятия които се провеждат там.

В крайна сметка, всеки един от нас би могъл да бъде полезен с нещо на своя град, на своето село. Община Гоце Делчев е една от най-откритите за граждани – всеки може да дойде и да се срещне с кмета, за да постави свой проблем, въпрос или да развие идея. Заседанията на Общинския съвет са открити за всеки гражданин, който иска да присъства. Местната политика се прави от хората, които живеят в тази община, защото те най-добре знаят от какво имат нужда в своето ежедневие. През последните години нашата община се развива изключително стабилно и е много важно да не допускаме експерименти, а да продължим по този успешен път.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене