Удар за 736 лв. в офис на куриерската фирма „Еконт“

Удар за 736 лв. в офис на куриерската фирма „Еконт“ над Базиликата в Сандански миналата нощ малко преди 3 ч. мобилизира полицията и вчера на разпит бяха привикани петима известни представители на местния ъндърграунд. Обирът е бил извършен от двама маскирани мъже, които проникнали с взлом с кози крак, разбили касата и отмъкнали всичките пари от вътре, след което офейкали.

Любопитна подробност е, че офисът е оборудван със СОТ, но въпреки това апашите се измъкнали, преди охранителите да пристигнат.

Сред разпитаните в полицията са небезизвестните Кольо, с прякор Ушко, и Андон Янев-Прицела. 40-г. Васил Трайков, с прякор Бирата, който бе освободен предсрочно от Бобовдолския затвор заради влошено здравословно състояние, също е бил закаран в полицейското управление да дава обяснения къде е бил в нощта на престъплението. Бирата е закаран в санданската болница, за да бъде прегледан от кардиолог заради заболяването му. След прегледа е станало ясно, че състоянието му не позволява да бъде задържан в полицейския арест.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене