ВИДЕО: Чудо, знамение на Кръсопоклонна неделя на параклиса Духа Стъпка! Вижте какво засне християнин! Добра поличба!

Православната църква почита днес празника Кръстопоклонна неделя.

На този ден християните специално се покланят на един от най-ярките символи на християнската вяра – Светият и Животворящ Кръст Господен. По този повод във всички епархии на Българската православна църква се отслужвапразнична Света литургия.

Точно в този ден, читател на Топ Преса желаещ да стане категорично амонимен ни изпрани уникално по рода си авторско видео, на което по думите му той е заснел едно малко ЧУДО, което е добро знамение.

За всичките читатели на Топ Преса, предостяваме въпросното видео, на което се вижда как две срещи загасват почти едновременно и основон огъня тръгва.

Случолото е на инпровизирания иконостаст пред параклиса на месността Духа Стъпка, над неврокопското село Мосомище. За въпросното свещено място Топ Преса преди време ви запозна с видео репортажът си :

Топ Преса по следите на Божиите места в югозапада! ДУХА СТЪПКА – Мосомишкият Ерусалим! УНИКАЛНО ВИДЕО

Според всички хора на които имаме доверие, за разчитане на подобни случки, въпросното значмение е на добро. То ни казва в такъв свещен ден, че дори усещайги огънят да гасне в нас, не трлябва да губим вярата си и чудото ще се случи – той отново ще се запили. Свещения огън! Вярвайте уважаеми читатели на Топ Преса! Точно в този труден момент вярата ще ни спаси и Бог н иизпраща знаци за да ни покаже че е с нас и ще ни помогне.
Молим се на този Светъл Ден, лошото да се махне от пътя ни и за напрадда ни чакат здраве, къскмет и щастие на нас и нашите семейства ГЛЕДАЙТЕ И СЕ УВЕРЕТЕ:
https://www.youtube.com/watch?v=CK2nUEc1tkw

Смята се, че в средата на Великия пост този ритуал дава на християните духовна сила, за да извървят до края пътя на пречистването – до деня на Възкресението.

Честният кръст е най-святото знамение и най-светлият символ на християнската вяра.Затова всички Свети тайнства – кръщение, миропомазване и Божествената евхаристия, се извършват с призоваването на Светия Дух и с Кръста.

Всички Свети благословения се дават с кръстния знак, а храмовете, свещените предмети и одежди се освещават с Честния кръст.Без Кръста е немислимо което и да било литургично действие.

Кръстът е и жертвеникът, на който Христос е принесъл себе си за целия свят, преживявайки най-голямата болка и унижение. Смъртта му се счита за животворна и спасителна, защото дарява живот и избавление.

В тези трудни да България и света времена да се помолим за здраве и благоденствие на всяко човешко същество! Убедени сме че  Бог се смили над нас! Показва го :

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене