Прогноза за времето – 19 март (сряда)

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след пладне над Източна България ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Вятърът ще е слаб от северозапад, в Югоизточна България – до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 13° и 18°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за март – след обяд слабо ще се понижи.

Времето за Гоце Делчев днес ще е предимно слънчево и максимална температура 19 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът преди обяд ще е умерен от север, след обяд ще отслабва и ще се ориентира от изток. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 10° и 14°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

Утре и в събота затоплянето ще продължи и в събота максималните температури ще достигат, в отделни райони и ще надхвърлят 20 градуса. Ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб като утре  в източните райони – североизточен, в Западна България ще е почти тихо; в събота – временно от юг.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене