Мерят температурата на входа на СУ в Банско

Достъпът до училищната сграда ще бъде ограничен за външни лица

СУ „Неофит Рилски“ в Банско с мерки срещу коронавируса.

От ръководството апелират:

Всички ученици, учители и служители да използват активно и отговорно хигиенните средства, осигурени от училището и семействата им.

Ръцете да се мият/дезинфекцират в края на всеки учебен час/ междучасие и задължително преди хранене, и след личен тоалет!

Учебните помещения да се проветряват на всяко междучасие от дежурните ученици! Да се използват междучасията и почивките за пребиваване на открито!

Да се спазва възможна дистанция между учениците по коридорите, на двора и в училищния стол!

Отправени са и препоръки към родителите:

Да подготвите детето си за учебни занятия, като му осигурите лични предпазни средства (дезинфектант за ръце, сухи кърпи, мокри кърпи на спиртна основа и маски за лице, ако прецените нуждата от това). Училището е обезпечило наличието на топла вода, течен сапун и дезинфекция. Разчитаме на вашата отговорност да следите за здравословното състояние на децата си и при най – малко съмнение за неразположение да потърсите медицинска помощ.

Достъпът до училищната сграда ще бъде ограничен за външни лица до отминаване на епидемиологичната обстановка! Влизането на ученици, учители и служители ще бъде строго филтрирано и чрез безконтактен термометър. При показания за повишена температура – ученици, учители и служители ще бъдат изпращани за консултация с лекар и в домашна карантина. Контактите с директор, класни ръководиители, учители и администрация ще се осъществява по телефона или онлайн.

Отменят се всички извънкласни и извънучилищни дейности, в това число – екскурзии, лагери и органнизирани пътувания до следващо нареждане.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене