Масажистка в Г. Делчев с тежка диагноза сама организира кампания за щадящо лечение в Турция

Масажистка в Г. Делчев с тежка диагноза сама организира
кампания за щадящо лечение в Турция, за часове събра 9200 лв.

Иванка и Румен Данови с подкрепата на приятели откриха миналата вечер благотворителна изложба в читалище “Просвета” в Гоце Делчев, на която само за няколко часа се събраха 9200 лв. за лечение в Турция.

След 2 г. ходене по мъките, изследвания и многобройни прегледи преди около година проф. Владимиров от ИСУЛ поставя на Иванка диагнозата рак на хранопровода и предлага премахването му. В търсене на по-щадящо лечение семейството се свързва с болница Чурлу Ватан в Турция, където престоят ще струва 13 000 лв. – сума, която младото семейство няма как само да осигури.

“Въпреки че специалността ми е “Социална медицина” и практикувам като масажист в Гоце Делчев, съм наследила дарбата на чичо си – художник, и решихме с труда си да опитам да набера необходимите средства, без да слагаме кутии за дарения”, разказа Иванка Данова. Амбицирана сама да си помогне, младата дама нарисувала 20 творби и с половинката й коментирали условията за изложба в неврокопското читалище. “Като разбра за акцията, кметът на Гоце Делчев Вл. Москов ми каза, че така, както сме го замислили с мъжа ми, няма да стане, и предложи помощта си.

Към идеята за благотворителното събитие се присъединили и други художници – Сеферина Цекова от Варна, Димитър Хаджиангелов, Хасан Халилов и Ани Димитрова от Гоце Делчев, подкрепили я и местните писатели Иван Мишев, Зоя Кацарова и Шерин Селимова със свои книги, а в детската градина на дъщеричката им Стиляна и в III ОУ, където синът им Божидар е първолак, деца и учители направили благотворителни базари с ръчно изработени предмети.

“Всичко се случи за 1 седмица, включиха се много хора и от двете общини Гърмен и Гоце Делчев и сме благодарни на всички за огромната подкрепа”, щастливи са Иванка и Румен. В понеделник ще се преброят парите от благотворителните базари и ще се прибавят към сумата от изложбата. Семейството заминава за Турция веднага щом събере нужната за лечението и престоя в клиниката сума.

Банковата сметка за дарения за лечението на Иванка Данова е с IBAN: BG33STSA93000026098801.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене