„Кралете на Запада” завладяват отново Благоевград

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Кралете на Запада” за втора поредна година ще взривят с брейк денс, хип- хоп битки, музика и артистичност благоевградската публика. Тази събота от 16:00 часа пространството пред зала „22 септември” ще бъде преобразено в арена за улични танци. Националният брейк турнир ще събере групи и индивидуални състезатели  от София, Пловдив, Перник, Враца, Монтана, Пазарджик, Дупница, Стара Загора, Видин и Бургас и Благоевград.

Експертно жури ще оценява сложността, комплексните движения, синхрона и стила в така наречените „битки” между участниците от страната. След края на турнира ще бъдат обявени и победителите. 

Турнирът е включен в Националния културен календар на Министерство на културата. Организаторите от община Благоевград и Общински младежки дом са сигурни, че той ще придобие международен характер.

Още танц и музика жители и гости на Благоевград ще имат възможност да видят и чуят на 29 април- Световният ден на танца. Площадното пространство пред Младежки дом  ще бъде завладяно от цветен празник на танца. На една сцена от 18.30 часа ще танцуват  самодейците от КСТ „Благоевград, ТФ „Дежавю” и брейк денс група „Дъгоблинз”.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене