Кметът Румен Томов уволни целия отдел“Култура“, подозирал саботаж

Кметът на Благоевград Румен Томов уволни за един ден целия състав на отдел“Култура“ с мотива,че подозирал саботаж срещу новото ръководство.

Според новата управа в отдела са допуснати  поредицата от гафове,сред които бе авансовото изпращане на честитки за 3 март ден преди отбелязването на 147-годишнината от обесването на Васил Левски, както и покани за честване на националния празник, адресирани до лица, които вече не са фактори в управлението на Благоевград. В своя защита нарочените от отдела само лаконично цитираха известна фраза : „Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра“

Уволнените избраха фейсбук, за да се сбогуват  и написаха:

Скъпи приятели, временно „затваряме“ страницата на Култура, Община Благоевград, тъй като отдел „Култура“ вече не съществува. Оставяме ви, удовлетворени от знаковите за Благоевград и България културни събития, които заедно осъществихме: Международен фестивал „Франкофоли Благоевград“ , Международен театрален фестивал „Тарарабумбия“ , Международният фестивал „Благоевград Блус и джаз“, Фестивал на съвременното изкуство и мн. др значими събития, които вече няма да са част от културния календар на Благоевград. Те обаче няма как да бъдат заличени, защото „писаха“ история и създадоха своя публика.
Желаем ви да сте здрави и непримирими.
А ние, с лека усмивка, ще цитираме един наш любим автор:
„Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра.“
Екипът на отдел „Култура“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене