Опасност от коронавирус! По 100-200 души от Югозапада на ден се връщат от Италия

Дупничани масово се завръщат от Италия, опасността от зараза с коронавирус е голяма. Както struma.bg писа, вчера е констатиран първият случай на съмнение за коронавирус в Дупница. 18-годишен младеж се е върнал от Милано в Дупница преди няколко дни. Вчера той е потърсил лекарска помощ, тъй като бил с температура. Настанен е за наблюдение в общинската болница в Дупница.

Пред “Струма” д-р Илиана Кръстева от РЗИ – Кюстендил заяви: “В РЗИ пристигат декларации на лица, преминали през различни ГКПП-та в страната, пристигащи от Италия. Дупничани масово се връщат по родните си домове. Не се знае точният брой на завърналите се, тъй като данните от ГКПП-тата идват с няколко дни закъснение при нас. В момента обработвам данни за лицата от Кюстендилска област, влезли в България на 25 февруари. На ден се връщат от Италия по 100-200 дупничани, бройката не е точна, може да са повече, данните още не са пристигнали в РЗИ”, заяви д-р Ил. Кръстева.

Случаите със съмнение за коронавирус в Кюстендилска област стават 5. Добрата новина е, че на трима от пациентите в инфекциозно отделение в общинската болница в Дупница резултатите от изследванията са отрицателни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене