Прогноза за времето – 6 март (петък)

Днес преди обяд облачността и над крайните източни и южни райони ще се разкъса и намалее. От запад ще започне ново заоблачаване, което до вечерта ще обхване цялата страна. Ще духа до умерен, на север от планините временно и силен вятър от юг-югозапад. Температурите през деня ще се повишат, максималните ще са между 11 и 16 градуса, сочи справка в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и до края на деня ще се понижи още.

Времето за Гоце Делчев днес ще е предимно облачно, кратък дъжд и максимална температура17 градуса.

Над Черноморието

през деня облачността ще намалее до предимно слънчево време, но привечер от запад отново ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални температури ще бъдат 10°-15°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините

ще е предимно облачно. Ще духа умерен, по билата временно силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра – около 2°.

През почивните дни

отново ще има превалявания. В събота в източните райони югозападният вятър ще се усили, температурите още малко ще се повишат, но от запад ще започнат превалявания от дъжд, а в неделя ще обхванат по-голямата част от страната. С обръщане на вятъра от северозапад, ще нахлува студен въздух и по преминаващия студен атмосферен фронт са възможни гръмотевици.

В районите с надморска височина 800-900 метра дъждът ще премине в сняг.

В понеделник

в Западна България ще е без валежи, облачността временно ще се разкъса. В Източна ще остане със значителна облачност, все още на места и с превалявания от дъжд, но до вечерта и там ще спрат. Вятърът ще бъде със северна компонента, слаб до умерен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене