АРХИВИТЕ СА ЖИВИ! Топ Преса разкрива! Лили Иванова прави таен аборт в Петрич! Едвам я спасяват!

Признанието на публиката най я трогва

Двама си обявяват дуел за сърцето й

Не ми бройте мъжете, обичала съм само веднъж, категорична е примата

Голямата Лили Иванова е участвала в любовен триъгълник, когато среща голямата си любов. Случката е отпреди години, когато за сърцето й се борят Здравко Радоев и покойният вече Иван Пеев. Само след месец, ако беше жив, Ванко Пеев щеше да навърши 83 години.
„Той остава голямата ми любов. Не ми бройте мъжете, само веднъж съм обичала“, категорична е певицата в официалната си биография „Истината“.

За сърцето на чаровната певица през годините се борили много мъже, но едни от най-„качествените“, по нейни думи, са Здравко Радоев и Ванко Пеев. Именно Здравко запознава в Белград Лили с Иван Пеев, който е негов приятел, колега и партньор на бридж. Откъде да знае, че малката ще се влюби в него от пръв поглед и още същата вечер ще отиде в стаята му в хотела? Здравко изведнъж започва да ревнува и да й пише бележки: „Бебчо, обичам те!“. Да, но Лили вече е направила своя избор. И като се връщат в София, двамата с Ванко тръгват на турне. Без Здравко. Така се заформя любовен триъгълник, от който единият от двамата мъже трябва, както се казва в едно стихотворение, да бъде повален. „Избери си оръжие, приятелю“, обявява Здравко на Ванко, а малко преди това тримата с Лили сядат на маса в ресторант „България“, за да си изяснят: кого ще предпочете примата? Разбира се, за малко да се сбият, но здравият разум надделява. Лили избира Иван.

„Никога не съжалих за този избор. Оженихме се, макар да му бях казала, че не мога да имам деца. Нямах булчинска рокля, бях в кожен костюм. След подписването нямаше и почерпка. Само бонбони. Това за мен е единственият важен брак. Другите са били само защото съм Лили Иванова“, споделя певицата и не пропуска да каже думи на благодарност за това, че Ванко я е изваял като певица, шлайфал е гласа, маниерите и сценичното й поведение. 

Певицата научава много от Здравко Радоев

„Защото аз имах горчив опит от първия си брак. С доктора – Георги Павлов, едва съществувах. В началото живеехме при родителите му в Перник и всеки ден пътувах с влака до София“, разказва примата на естрадата ни перипетиите си. Бащата на първия й мъж бил миньор и добър човек, но майката, „дебела и мързелива“, по думите на Лили, по цял ден виела на умряло какво щели да кажат хората, като разберат, че снаха й е просто медицинска сестра, докато синът й е цял доктор. На всичкото отгоре искала да става певица.

„Зима, дъжд, сняг, кал, а аз с моя ръст от 1,56 и 46 килограма обувах галоши и отивах с две кофи на 30 метра от къщата, за да ги напълня с вода от чешмата и да пера на ръка, защото пералня нямаше. В това време свекървата все дуднеше, че еди-коя си в махалата била висшистка, че друга била родила, че всички са се хванали на работа, а не гонят вятъра. Така издържах повече от две години, докато един ден не казах: „Дотук“! Никога в живота си не съм се оплаквала, а и не обичам да го правя. Съветът ми към хората е – не се оплаквайте, опитайте да промените положението, другото е безсмислено“, казва изпълнителката. Междувременно, докато е женена за доктора, Лили забременява извънматочно. Разбира го по време на пътуване до Кулата. Вечерта в ресторанта я връхлитат силни болки. Припада. Карат я в болницата в Петрич и там я оперират. 

С Ванко Пеев е щастлива

Малко по-късно в живота на Лили се появяват и други мъже – най-личният е Янчо Таков. За него обаче дори Ванга я предупреждава да не се женят. „Имаше сигнали, които не разчетох. Сватбата ни започна с лоша поличба. Людмила Живкова, която ни беше кума, забрави букета. Искаше да се върнем, макар да не сметнах, че е толкова важно. Когато се отправих към стълбите, усещах, че не искам да стигна до края, но вече беше късно. После си спомних думите на Ванга: „Аз ти казах да не се жениш повече. Не ме послуша, ке си трошиш главата“. И с Янчо Лили се разделя. Следва любов с Личо Стоунса, Асен Гаргов и Чочо Владовски. Никой обаче не успя да заеме любимото място на Ванко Пеев в сърцето на певицата. Когато той си отиде преди две години, тя го изпрати с любимите си бели цветя. „За любовта ми“, гласеше надписът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене